Friss topikok

Linkblog

A fene egye meg?

Nász-Frász Tollnok 2011.02.17. 22:59

 

A Te családod egy konszolidált, szolid, a duhaj életmódot még csak hírből sem ismerő, békés família.

Naná, hogy a párodé meg nem…

 

A párod családja vidéki: krumpli-, kenyér-, hurka- és kolbász-zabáló, sörhasú, borvirágos orrú, mindent a tradícióknak alárendelő, nótás kedvű galeri?

Tudom, mit érzel!

 

Szeretnél/szeretnétek egy visszafogott, szolid családi vacsorát, de az úgynevezett rokonok: konokok…

És ahelyett, hogy a párod megnyugtató, füledbe suttogott szép szavait hallván szenderülnél álomba, a családja által reátok zúdított észosztás lüktet az agyadban:

 

„Ezt nem így kell kislányom…!”

 

„Ezt úgy szoktuk fiam, hogy…”

 

„Nem, gyerekek, nem ez a szokás…!”

 

„Hallgassatok ránk!!!”

 

„Ha ezt megteszed, fiam, én el sem megyek az esküvődre…!”

 

Brrrrrrrrrrrr!!!!!!!!!!!!!

 

Egyszer azonban eljön a pillanat, amikor végérvényesen el kell döntenetek, hogy az általatok elképzelt visszafogott családi vacsora vagy a tradicionális lakodalom keretein belül bonyolítjátok le a Nagy Nap eseményeit! Ez nagyon fontos!

 

El kell döntenetek és azt tűzön-vízen keresztül kell vinnetek, persze megfelelő, kíméletes és igen kifinomult kommunikációs technikákkal. Erről a későbbiek során mesélek még, most „csak” azt szeretném kiemelni, hogy ideje korán meg kell állapodnotok egymással és a család többi tagjával, hogy egy szolid vacsorát vagy egy kisebb (nagyobb) lagzit szeretnétek.

 

Egy biztos: semmi esetre sem ajánlott a két stílust keverni! Gondolok itt például arra, hogy egy öt csillagos hotelben, a feszített víztükrű medence pázsittal körülölelt partján tartandó esküvőn képzavart okozhat egy ripityára szalagozott vőfély, csikós ruhában, pajzán rigmusokat kiáltozva. Ilyen helyen ceremóniamesterek vezénylik le az esküvő menetét. Ugyanezen helyen nem szokás gumicsizmás, derekára spárgával sárgarépát kötött, szakadt ruhás bolond-menyasszony-táncot járni és sorolhatnám még a pálinkalocsolós és egyéb történeteket…

 

Gondoljátok tehát végig és közösen(!) döntsétek el, hogy melyik stílusú esküvőt szeretnétek s ahhoz, annak miliőjéhez, annak jellegéhez következetesen tartsátok magatokat – hogy olyan legyen életetek egyik legszebb napja, amilyennek azt elképzeltétek! Különben a fene ette meg az egészet…!

 


 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nasz-frasz.blog.hu/api/trackback/id/tr872669353

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása