Friss topikok

Linkblog

Amikor az összes szoknya hiányzik...

Nász-Frász Tollnok 2011.02.17. 20:35

 

Az ifjú pár egy héttel az esküvőjük előtt még egy utolsó egyeztetés végett beszaladt az étterembe. Szó esett erről-arról, mindent részletekbe menően megbeszéltek.

Így jött szóba - többek között - a terítéssel és a dekorációval kapcsolatosan a székek ügye is...

"Akkor tehát úgy és olyan szépen, székszoknyákkal, masnikkal fogják díszíteni a székeket, ahogyan azt az étteremről készített képeken láttuk."  - mondá az ara.

Megdöbbentő válasz érkezett:"Nem, sajnos nem, azt csak a képek kedvéért díszítettük úgy, valójában nincs is annyi székünk, mint amennyit a képen látnak és amúgy is nagyon költséges a székszoknyás dekoráció."

Páfffff!!!!!

Hidegzuhany...

Az esküvő előtt egy héttel, amikor már minden, de tényleg minden tökkéletesen meg volt szervezve és összeállt a kép, akkor az ember nehezen fújja le az esküvőt a székszoknyák miatt.

Mondom: nehezen. Mert az is elképzelhető, hogy átszervezik az egész menetrendet egy másik, hitelesnek tűnő helyre! Ez utóbbira is volt már precedens!!!!

 

Mit tehetünk tehát az ilyen és ehhez hasonló esetek elkerülése érdekében?

A. Már az esküvőt megelőző hónapokban, a szervezés során kitérünk a legapróbb részletekre is a szolgáltatóval történő egyeztetés(ek) során!

B. Ha már megtörtént a "baj", akkor kártérítés címén költségcsökkentésre bírjuk a szolgáltatót, és a kialkudott végső árat rögzítjük.

C. Felhívnám a étterem tulajdonosának figyelmét a Fogyasztóvédelmi Felügyelőség hatékony munkájára... (Az esetek túlnyomó részében ez hatékony módszernek tűnik, főleg annak tükrében, hogy rögtön lesz székszoknya...!)

D. Felháborodásunknak hangot adva felmondjuk a megállapodást és egy másik étteremmel leszerződvén átszervezzük az esküvő menetrendjét.

E. Mélyen belül felháborodunk, de ezt még csak nem is mondjuk az étterem vezetőjének, szó nélkül, mint ha mi sem történt volna elmegyünk a dolog mellett - saját magunk, párunk és a családtagjaink, vendégeink idegzetét megkímélendő lenyeljük a békát,  hiszen szoknya nélkül is szépek és elegánsak a székek...!


 

Nos, döntsön minden pár saját belátása és vérmérséklete szerint.

 Én az "A"-ra szavaznék. A feleségem a "C"-re... :-)

 

 

 

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nasz-frasz.blog.hu/api/trackback/id/tr482668982

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása