Friss topikok

Linkblog

Megpattanni TILOS!

Nász-Frász Tollnok 2011.02.27. 14:34

 

Néhány hónappal ezelőtt az egyik menyasszony a templomi esküvőre indulván bepánikolt és hisztériás rohamot kapott. Úgy zihált a mellkasa levegő után kapkodva, hogy azt hittük szétesik...! Csak sírt, sírt, szipogott, és jajgatott...

Aki esküvői témában utazik - legyen az menyasszony, vőlegény, örömszülő, pap, anyakönyvvezető, rendezvényszervező vagy bármely szolgáltató - az mind, kivétel nénkül hallott már a mára már film-klasszikussá előlépett Julia Roberts filmről, az "Oltári nő" c. műremekről.

Mint ahogyan minden holywood-i sikerfilmnek, ennek is van valóságmagja, nem is kevés!

Tény, hogy akad olyan személyiséggel rendelkező leány (ara), aki tényleg bepánikol az esküvő előtt...! Nem ez a jellemző, de tapasztaltam már én is ilyet. Pszichológusok elemzik, kutatják a "jelenséget", sőt magyarázatok vannak rá, de ezen a felületen nem a viselkedés-tudomány eredményeit, sokkal inkább a megelőzés, vagy rosszabb esetben a kialakult helyzet orvoslásának módját taglalnám!

Szóval, amennyire csak lehet, kerüljük a stresszhelyzeteket az esküvőt megelőzően. A rendszeres sport, a kulturális, a szellemi és a fizikai kikapcsolódás segít abban, hogy megőrizzük lelki békénket, a bennünk lévő harmóniát!

S mit tehetünk akkor, ha már megtörtént a baj? Mit tehet egy menyasszony, ha az esküvő előtt bepánikol?

Nos, a válasz igen egyszerű (ezt én is egy nagyon kedves, vendéglátós, a szakmában öreg rókának nevezett barátomtól, Jenőtől tanultam):

Ha bepánikolsz és sírógörcsöt kapsz, azonnal igyál meg 1-1,5 dl (igen, deciliter!) tömény szeszt - lehetőleg olyat, amilyet azért szeretsz! Ezt követően ülj le egy, az esküvői sokadalomtól féreeső helyen. 1-2 embernél több ne tartózkodjon a közeledben! Ne engedd, hogy beszéljenek hozzá, nyugalomra van szükséged. A vőlegény semmi esetre sem tartózkodjon a közeledben!!!

Hihetetlen, de 15 perc alatt tökkkkkkkkkkkkéletesen megnyugszol!  

De Te ne járj így, szívemből kívánom Neked!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nasz-frasz.blog.hu/api/trackback/id/tr52694858

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása