Friss topikok

Linkblog

Nemes esküvő

Nász-Frász Tollnok 2011.02.27. 21:30

„A lány ott állt a srác jobb oldalán. De az anyakönyvvezető miért nézett furán?”  Ezt, a kissé kifacsart Bródy-szöveget azért írtam a bejegyzés elejére, hogy felvezessem a következő, igen ritka, ám annál ütősebb katasztrófát…

Az alábbi történetet egy videós kollégám mesélte:

A házasságkötő-terem zsúfolásog megtelt. Ahogy szokták volt mondani: egy gombostűt nem lehetett volna leejteni, úgy tele volt a terem. Lehetett vagy 150-170 ember.

A pár ott állt az anyakönyvvezető előtt. A Magyar Köztársaság köztisztviselője – annak rendje s módja szerint – először a vőlegénynek tette fel a kérdést:

-„Kijelenti-e, hogy az Ön mellett álló yz-vel házasságot köt?”

- Nem – mondá a vőlegény… A döbbent csendet - szakmai felkészültségét bizonyítandó  - az anyakönyvvezető törte meg:

-„A családjogi törvény vonatkozó rendelkezéseit figyelembe véve ismételten megkérdezem xy-t: Kijelenti-e, hogy az Ön mellett álló yz-vel házasságot köt?”

- Nem – mondta ismételten a vőlegény, mire az anyakönyvvezető a következőkkel kommentálta az eseményeket:

- Tisztelt egybegyűltek! A családjogi törvény idevonatkozó rendelkezései alapján megállapítom, hogy xy imént elhangzott, egyértelmű kijelentése alapján xy és yz házasságát bejegyezni nem áll módomban. Viszontlátásra! (AKV el…)

Döbbent csend. A következő pillanatban a vőlegény néhány szóban elmondta, hogy a „Nagy Nap” előtti hónapban tudomást szerzett arról, hogy menyasszonya néhány nappal azelőtt - minden kétséget kizáróan- megcsalta őt. Ezért – hogy elégtételt vegyen a leányon – megvárta a kellő időt a szakítás bejelentésére. Ez a pillanat volt a legalkalmasabb… Ezt követően „hősünk” is a távozás hímes mezejére lépett.

Tanulság?

Ecseteljem?

Szerintem nem kell! Egyszerűen talán csak annyi, hogy tényleg nem szép és nem kifizetődő dolog megcsalni a párunkat!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nasz-frasz.blog.hu/api/trackback/id/tr552696049

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása