Friss topikok

Linkblog

Hogy ne legyen égő...

Nász-Frász Tollnok 2011.03.06. 19:25

Ha tisztában vagy a szoláriumozás alapvető szabályaival, nem kell félned attól, hogy bennégsz az esküvő előtti héten egy napgépben (kínrím, de jó…!!!). De hogyan is kell ezt csinálni? Ha nem tudod, felvilágosítalak, ha pedig tisztában vagy a Nap nélküli barnulás alapvető szabályaival, nem árt feleleveníteni, átismételni azokat!

 

Lássuk tehát:

 

 

1. Mielőtt elkezdenél szolizni, gondold végig, milyen a bőröd, milyen bőrtípusba tartozol. Napozáskor, szoláriumozáskor tanácsos a bőrből kiemelkedő anyajegyeket UV szűrős krémmel bekenni.

 

2. Első alkalommal mindig rövid időre feküdj/állj be a szoláriumba (3-6 perc), majd fokozatosan, ahogy barnul a bőr, kis egységenként (2-4 perc) emeld a szoláriumozás időtartamát.

 

3. A bőrünk akkor ég meg, ha több időt napoztunk vagy szoláriumoztunk, mint amennyit az adott időben lévő barnultságunk megengedett volna. Ezért fontos a fokozatosság.

 

4. Bőrünk barnulása genetikailag meghatározott, ami azt jelenti, hogy csak bizonyos ütemben képes alkalomról alkalomra barnulni a bőrünk, illetve azt is, hogy meghatározott mértékű lehet a maximális barnaságunk.

 

5. Használj védőszemüveget! Akinek operálták a szemét, fontos, hogy kérje ki az orvosa tanácsát, mikor lehet először szoláriumoznia és hogyan.

 

6. Szoláriumozás után pótold az elvesztett a folyadék-mennyiséget!

 

7. Smink és parfüm nélkül szolizz!

 

8. Ápold rendszeresen a bőrödet!

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nasz-frasz.blog.hu/api/trackback/id/tr692716216

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása