Friss topikok

Linkblog

Valóban, minden vőfély piázik?

Nász-Frász Tollnok 2011.03.08. 18:57

 

Ma megkérdezték tőlem, hogy miért van az, hogy minden vőfély - szó szerint idézem - "piázik"?!

 

A kérdés hallatán az volt az első reakcióm, hogy levegő után kapkodtam. Azután összeszedtem magam és kifejtettem a kérdezőnek az alábbi gondolatot:

 

Az "Indul a bakterház" című klasszikussá vált film Buga Józsija - Csákányi Laci bácsi felejthetetlen alakításában - abszolút megmutatta, hogy milyennek ismerték meg, milyennek látták a vőfélyeket az emberek: pocakos, őszülő, "piás", borvirágos orrú ripacsnak. Az, hogy ez a kép alakult ki a vőfélyekről - legyünk őszinték - bizonyára nem alaptalan.

 

DE!

 

Ha figyelmesen olvastad a fenti sorokat, észrevehetted, hogy múlt időt használtam!

 

Tudatosan!

 

Mert meggyőződésem, hogy ez a kép mára már kezd megváltozni. Persze-persze, a köztudatból csak 1-2-3 generáció-váltás során tűnik el egy-egy - még egyszer mondom, nem alaptalanul beépült - előítélet, de ha egy kicsit jobban körülnézünk, láthatjuk, hogy ma már kihalóban van a "tirpano vofelus detox rex" nevű őstulok...

 

Hála a Teremtőnek, hogy egyre több srác, fiatalember vette észre, hogy az esküvőket, így a vőfélyt/ceremóniamestert fotón, videón, DVD-n, mindenhogyan megörökítik - és itt nem hagynám el a vendégek emlékezetét, mint elsődleges "háttértárat" sem...!

 

Megy a hírük és egyáltalán nem mindegy, hogy milyen hír kél szárnyra velük kapcsolatban.

 

Tehát, egyre többen érzik, tudják, hogy annak is híre megy, ha korrekt módon teljesítik a feladatukat, meg annak is, ha "piáznak" és gyakorlatilag a szórakozás-szórakoztatás helyett a masszív alkoholizmust választják.

 

 

Az én véleményem tehát az, hogy nem minden vőfély "piázik". Persze álszentnek sem kell lenni, az a vőfély munkájának része, hogy egy-egy kupicát megiszik az örömapával, vagy a vőlegény barátjával, de nem visszik túlzásba, nem alkoholisták!

 

Neked sem kell előítéletekkel és rettegéssel gondolnod a vőfélyekre, és kérlek, ennek szellemében dönts/döntsetek arról, hogy kéred/kéritek-e vőfély segítségét az esküvő, a lakodalom lebonyolítása tekintetében!

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nasz-frasz.blog.hu/api/trackback/id/tr842722626

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása