Friss topikok

Linkblog

Hogyan védekezzünk a részeg fotósok ellen?!

Nász-Frász Tollnok 2011.02.11. 15:48

A technikai fejlődés által napjainkban szinte minden háztartásban van már digitális fényképezőgép, amelyekkel az esküvő vendégei is előszeretettel készítenek a családi foto-, videotárba felvételeket. Ennek ellenére – azt kell mondjam: természetesen – minden esküvőn látunk legalább egy hivatásos fotóst. Sőt, az is megszokott látvány, hogy a vendégek mosolyognak a kamerába, így a fotósra is, aki a készülék túloldalán áll, gugol, nem egy esetben fekszik.

De arra azért igen-igen ritkán van példa, hogy a vendégek összehúzott szemöldökkel, kimondom: morcosan, mérgesen néznek a pillanat művészére…

Nem is oly’ régen találkoztam azzal az esettel, amikor a vacsora ideje alatt a fotós (!) – tetszettek már ilyenről hallani: a fotós!? – hulla részegre itta magát …

Az egyik örömapa – aki szintén nem csak a boldogságtól volt ittas aznap… - azt gondolta, hogy ő majd „elrendezi az ügyet” és a fotóssal úgy elkezdett ordítozni, nyomdafestéket nem tűrő szókincsét immáron már közkinccsé téve, hogy a szóváltás végén konkrétan nekiesett a pityókás „kollégának”.

A vőfély és az egyik férfi vendég lélekjelenlétének köszönhetően nagyobb, komolyabb baj nem történt, pillanatok alatt szétválasztották a vitás feleket. Apukát a vacsora-asztalhoz, a fotóst pedig aludni kísérték.

 

Hogyan lehetett volna megelőzni a bajt?

Nos, azt persze előre nem lehet megmondani, hogy az alkohol kire, mikor és legfőképpen hogyan hat. Ez sokszor még egy adott személynél is esetenként eltérő lehet.  

Mégis az első és talán legfontosabb dolog az, hogy olyan szolgáltatóknak (ideértve tehát a pincérgárdát, a vőfélyt, a ceremóniamestert, a fotóst, a videóst, a zenészeket stb.) adjunk megbízást, akik kiváló referenciákkal rendelkeznek, azaz: akiket már jó előre „lecsekkoltunk” és meggyőződtünk arról, hogy fedhetetlenek.

A másik módszer, amellyel megelőzhetjük a fent ismertetett problémakört az a következő: kérjünk a szolgáltatóktól garanciát! Garantálják ők, hogy velük ilyen „berúgásos” eset nem fordul elő. Rögzítsük tehát a szolgáltatókkal történő egyeztetés során, hogy hasonló esetben a szolgáltatási díjuk nem kerül kifizetésre.

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nasz-frasz.blog.hu/api/trackback/id/tr962654172

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása